Ik wil een kookeiland: hoe bereik ik dat?

Een kookeiland is onmisbaar als je graag kookt; het geeft veel ruimte om te werken en het koken wordt dankzij een kookeiland onderdeel van een gezellige avond. Hoe zorg je ervoor dat je een kookeiland realiseert en zijn nog andere opties die hetzelfde effect nabootsen? Het antwoord op deze vragen, dat lees je hier!

Een kookeiland met bar

Je ziet het veel in magazines, interieur programma’s op TV en zelfs in films: het kookeiland met bar. Het is een prachtig onderdeel van de keuken en nog efficiënt ook; een kookeiland geeft je de ruimte om uitgebreid maaltijden te bereiden, met of zonder publiek. Je hebt direct alles wat je nodig hebt bij de hand: plek om te snijden, de kookplaat en een wasbak om etenswaren in schoon te spoelen. Door barkrukken aan uiteinde van het eiland te plaatsen, kun je de borden meteen opmaken en gelijk serveren voor je partner of je gasten. Koken was nog nooit zo gezellig!

Op maat laten maken

Vind je het lastig om je voor te stellen hoe je keuken eruit ziet met een kookeiland? Weet je niet wat voor eiland zou passen of heb je een unieke stijl in je hoofd? Dan is het op maat laten maken van jouw kookeiland een goede oplossing. Samen met de keukenspecialist in Eindhoven creëer jij het kookeiland van je dromen. Wanneer je een geheel nieuwe keuken wilt laten plaatsen, doe je er ook goed aan om deze op maat te laten maken; zeker wanneer je moet werken met moeilijke hoeken. Door een ontwerp te laten maken door professionals krijg jij geheid de keuken die je altijd hebt gewild. 

Werkbladen

Heb je een kleine keuken en geen ruimte voor een kookeiland, maar wil je toch hetzelfde effect construeren? Installeer dan een uitschuifbaar werkblad dat je aan het aanrecht monteert en plaats er eventueel barkrukken of stoelen naast. Een andere optie voor het inrichten van je keuken is om je aanrecht van materiaal te laten maken waarop je kan snijden; het is dan zodanig bewerkt dat er geen krassen of andere beschadigingen op komen. Zorg er dan wel voor dat je het aanrecht opgeruimd houdt, zodat je altijd plaats hebt om te snijden, koken en wassen. Met deze tips creëer je de illusie van een kookeiland en benut je elke centimeter optimaal.