De tuin aanpakken: hoe doe je dat?

Is jouw tuin toe aan een goede opknapbeurt, maar heb je geen groene vingers? Maak je geen zorgen, want in dit artikel leggen we je uit hoe je jouw tuin zodanig aanpakt, dat het lijkt alsof je al jaren tuiniert! 

Kies het juiste seizoen

Wanneer je in de tuin wilt werken, moet je dat in het juiste seizoen doen. De winter is uitgesloten van tuinieren, omdat het dan te koud is om te snoeien, het gras te maaien, te planten en te bezaaien. Het beste seizoen is het voorjaar of het najaar, met name maart en april en september en oktober. Wanneer je in deze seizoenen aan de tuin gaat werken, zullen je planten en gazon het beste kunnen groeien. Wil je nieuwe zoden leggen, oud gras uit de tuin halen of bollen planten, dan is het voorjaar de beste periode. Snoeien en het planten van heggen kun je ook goed doen in oktober; alle maanden die ertussen zitten kun je het beste vermijden voor het mooiste resultaat.

Trek vogels, vlinders en bijen aan

Een groene tuin, is ook een gezellige tuin. Door het planten van de juiste bloemen en heggen, trek je vlinders en bijen aan, wat goed is voor het milieu; voornamelijk bijen spelen een zeer belangrijke rol in ons ecosysteem en door het planten van bijvriendelijke bloemen zorgen we ervoor dat de bij kan overleven. De vlinderstruik en lavendel zijn voorbeelden van bloemen die je in de tuin kunt planten die veel vlinders en bijen aantrekken. 

 

Wil je graag vogels in de tuin? Dan doe je er goed aan om een groene beukenhaag te planten. Deze haag behoudt het gehele jaar door haar blad; doordat de bladeren dicht tegen elkaar aan groeien, is de groene beukenhaag een ideale plek voor vogels om zich te nestelen. Wanneer je een groene beukenhaag in de tuin plant, heb je het hele jaar plezier van getsjilp! 

Vergeet het meubilair niet

Je tuin mooi maken, daar hoort niet alleen tuinieren bij. Een goede tuinrenovatie omvat ook het plaatsen van overkappingen of vlonders en het uitzoeken van mooi tuinmeubilair. Zo nodigt een grote eettafel uit om in de zomer lekker te barbecueën en kun je met een loungeset heerlijk genieten van het zonnetje. Wanneer je de tuin echt grondig aanpakt en kiest voor het plaatsen van een overkapping of een veranda, kun je alle seizoenen buiten zitten en genieten van je mooie tuin.