Verschillende soorten edelstenen die je kan krijgen

Edelstenen hebben altijd een grote aantrekkingskracht gehad op mensen vanwege hun schoonheid en symbolische betekenis. Wil jij nou een edelsteen? Wij raden Edelstenen winkel Dordrecht aan!

Een van de beroemdere is een Diamant

Diamant is een van de bekendste en meest gewaardeerde edelstenen. Het staat symbool voor eeuwige liefde en wordt vaak gebruikt in verlovingsringen. Diamanten zijn de hardste natuurlijke stof op aarde en scoren een 10 op de schaal van Mohs. Ze bestaan voornamelijk uit koolstofatomen die in een kristallijne structuur zijn gerangschikt. Diamanten worden gewaardeerd om hun ongeëvenaarde schittering, die ontstaat door de breking en reflectie van licht in de vele facetten van de steen. Ze zijn er in verschillende kleuren, maar de meest gewilde zijn kleurloze exemplaren.

Smaragd is heel mooi

Smaragden zijn geliefd om hun levendige groene kleur en worden geassocieerd met vruchtbaarheid, groei en welvaart. Ze zijn gemaakt van het mineraal beryl en krijgen hun kleur door de aanwezigheid van chroom en soms vanadium. De smaragd is relatief zacht in vergelijking met de diamant, met een hardheid van 7,5 tot 8 op de schaal van Mohs. Smaragden hebben vaak insluitsels of “tuinen” die bijdragen aan hun unieke karakter. Colombia is de belangrijkste bron van smaragden van hoge kwaliteit, gevolgd door Zambia en Brazilië.

Ooit gehoord van een Topaas?

Topaas is een relatief onbekende edelsteen met een scala aan kleuren, waaronder geel, blauw, groen, rood, roze en kleurloos. Het is een aluminiumsilicaat mineraal en heeft een hardheid van 8 op de schaal van Mohs. De waarde van topaas wordt grotendeels bepaald door de kleur en zuiverheid. Het meest gewilde type is de zeldzame keizerlijke topaas, die een goud oranje tot roze kleur heeft. Topaas is de geboorte steen voor de maand november en wordt geassocieerd met loyaliteit, vriendschap en succes. Belangrijke bronnen van topaas zijn Brazilië, Nigeria, Rusland en Pakistan.