Wat zijn natuurlatex matrassen?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: matrassen van natuurlatex. Wat is natuurlatex precies en wat is het voordeel van een matras dat hiervan gemaakt is? In dit artikel leggen we je het uit!

Biologisch en duurzaam

Natuurlatex wordt ook wel natuurschuimrubber genoemd. Latex is een vloeistof dat uit bloeiende planten en bomen komt. De meest bekende plant dat latex produceert is de rubberboom; rubberen handschoenen of regenlaarzen worden van het sap van deze boom gemaakt. Natuurlatex wordt echter tijdens de productie van het matras niet gemengd met giftige stoffen, zoals dat bij andere producten en matrassen die van latex gemaakt worden wel het geval is. Natuurschuimrubber is dus volledig biologisch en ecologisch verantwoord.

Hypoallergeen en ventilerend

Een latex matras van Una biedt uitkomst voor mensen met allergieën. Natuurlatex kan namelijk goed ademen, waardoor bacteriën weinig kans krijgen om te broeien. Daardoor heb je minder last van allergieën of gevoeligheid voor stof, huisstofmijt of ander vuil. Ook worden door de goede ventilatie schimmels geweerd, waardoor jouw matras een lange levensduur heeft. Omdat het materiaal zo goed ademt, blijft het matras lekker koel in de zomer; dankzij natuurlatex word je nooit meer bezweet wakker en draag je bij aan je eigen gezondheid.

De basis voor een goede nachtrust

Matrassen zijn de basis voor een goede nachtrust. Matrassen van natuurlatex bieden je optimale lig- en slaapcomfort, omdat het materiaal zich naar je lichaam vormt. Natuurlatex is flexibel en stevig en zorgt er daarom voor dat je geen lichamelijke klachten meer ervaart tijdens en na het slapen. Met een natuurlatex matras lig je altijd lekker, kun je goed slapen en word je uitgerust wakker. Wanneer ga jij het uitproberen?

Geplaatst door: / februari 15, 2023
Categorie:
Tips