Waarom zou je echt een taalreis moeten doen? 

Het is winter en niet iedere student houdt van dat koude en natte weer en de korte en donkere dagen. Wil jij ook even lekker ontspannen aan de koude, Nederlandse winter, maar wil je wel iets nuttigs doen terwijl je in het buitenland zit? Klinkt een highschool in Amerika bezoeken als een goed idee? Dan is een taalreis van Travelactive of ASSE Nederland een perfecte optie voor jou! Wil jij weten waarom een taalreis echt de moeite waard is? Lees dan verder want je leest het allemaal in dit artikel. Veel leesplezier in ieder geval. 

Goed voor je hersenen

Onderzoekers hebben vastgesteld dat het erg goed is voor je hersenen om een nieuwe taal te leren. Wanneer je een nieuwe taal aan het leren bent, maken je hersenen nieuwe verbindingen en dat is goed. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat een kans op Alzheimer wat kleiner wordt. Dit is natuurlijk al geweldig! 

Fijn als je veel reist 

Wanneer je vaak naar andere landen gaat en van reizen houdt, is het fijn als je meerdere talen spreekt. Ga voor een taal die ze in meerdere landen spreken en je zult er in de toekomst nog erg veel profijt van hebben. Het is mega handig als je diverse talen spreekt. Ook wanneer je een keer de weg kwijt bent of gewoon wat wilt bestellen op het terras, kun je jezelf altijd redden en tegenstelling tot sommige andere mensen die alleen Nederlands en een klein beetje Engels spreken. 

Staat mooi op je CV

Wanneer je een taalreis gedaan hebt, is het ook zeker een goed idee om dit uit te lichten op je CV. Dit kan zeker in je voordeel werken als je opzoek gaan naar een nieuwe baan of je aanmeld bij een nieuwe studie. Wanneer je gaat solliciteren voor een baan zal je meteen een stapje voor hebben door deze ervaring dan de rest van de mensen die reageren op de functie.

Geplaatst door: / februari 15, 2023
Categorie:
Tips