Hoe kies je de perfecte bril uit voor jou

Het kiezen van de perfecte bril kan een overweldigende ervaring zijn, vooral met zoveel stijlen, kleuren en materialen om uit te kiezen. Toch is het belangrijk om een bril te vinden die niet alleen comfortabel zit en functioneel is, maar ook past bij jouw persoonlijke stijl en gezichtsvorm. 

Doe een oogmeting

Voordat je een bril kiest, is het essentieel om een oogmeting te laten uitvoeren door een opticien of oogarts. Een oogmeting bepaalt niet alleen de juiste sterkte voor jouw glazen, maar kan ook eventuele oogafwijkingen of -aandoeningen identificeren. Zorg ervoor dat je een recente oogmeting hebt voordat je een bril kiest, aangezien je gezichtsvermogen in de loop der tijd kan veranderen. Een nauwkeurige meting zorgt ervoor dat je bril goed werkt en comfortabel zit, wat bijdraagt aan een optimale visuele ervaring. Doe een oogmeting Altena.

Bepaal jouw gezichtsvorm

De eerste stap bij het kiezen van de perfecte bril is het bepalen van jouw gezichtsvorm. Er zijn vijf basis gezichtsvormen: rond, ovaal, vierkant, hartvormig en rechthoekig. Door jouw gezichtsvorm te kennen, kun je een montuur selecteren dat jouw gelaatstrekken in evenwicht brengt en flatteert. Kies bijvoorbeeld hoekige monturen voor een rond gezicht, terwijl ovale en ronde monturen beter passen bij vierkante gezichten. Hartvormige gezichten hebben baat bij monturen met een breder onderste deel, en grotere monturen met ronde hoeken zijn ideaal voor rechthoekige gezichten.

 

Kies de juiste kleur van het frame

De kleur van het frame speelt een belangrijke rol bij het flatteren van jouw uiterlijk en het benadrukken van je beste eigenschappen. Houd rekening met je oogkleur en haarkleur bij het kiezen van een framekleur.