Hoe bereid je je voor op het leven op een Australische middelbare school?

Als je van plan bent om als internationale student naar Australië te gaan en daar een middelbare school te bezoeken, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding kan je helpen om je aan te passen aan de nieuwe omgeving en je ervaring positief te maken. Hieronder staan enkele tips om je voor te bereiden op het leven op een Australische middelbare school.

Word een uitwisselingsstudent

Een van de beste manieren om je voor te bereiden op het leven op een highschool Australië school is door een uitwisselingsprogramma te volgen. Dit geeft je de kans om kennis te maken met de Australische cultuur en het onderwijssysteem voordat je daadwerkelijk naar Australië gaat. Je kunt ook kennismaken met andere internationale studenten die in hetzelfde programma zitten en die ook naar Australië komen. Als interesse hebt om een uitwisselingsstudent te worden? Bekijk dan is bijvoorbeeld Informationplanet of Travel Active.

Bereid je voor op de veranderingen in het schoolrooster/lessen

Het schoolrooster en de lessen in Australië kunnen anders zijn dan wat je gewend bent in je eigen land. Het is daarom belangrijk om je hierop voor te bereiden voordat je naar Australië gaat. Zorg ervoor dat je weet hoe het schoolrooster eruit ziet en wat voor soort lessen je kunt verwachten. Als je bijvoorbeeld gewend bent aan een heel gestructureerd lesrooster, kan het even wennen zijn aan de meer flexibele aanpak van sommige Australische scholen.

Leer over het onderwijssysteem en de cultuur van Australië

Het is ook belangrijk om meer te weten te komen over het onderwijssysteem en de cultuur van Australië. Het onderwijssysteem in Australië kan anders zijn dan wat je gewend bent in je eigen land. Zo hebben Australische middelbare scholen bijvoorbeeld een ander curriculum en andere examens dan scholen in andere landen. Door meer te weten te komen over het onderwijssysteem en de cultuur van Australië, kun je je beter voorbereiden op het leven op een Australische middelbare school.

Neem contact op met de school om meer te weten te komen

Neem contact op met de school waar je naartoe gaat om meer te weten te komen over hun verwachtingen en regels. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je je aanpast aan de schoolomgeving en dat je je aan de regels houdt. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over de uniforme eisen, het beleid rond mobiele telefoons en andere regels die gelden op de school.