Hier moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto

Het duurt tegenwoordig erg lang voordat een nieuwe auto geleverd wordt. Mede daarom besluiten veel mensen om een tweedehands auto te kopen. De prijzen van tweedehands auto’s zijn de afgelopen tijd ook behoorlijk gestegen. Mocht je binnenkort een tweedehands auto willen kopen dan is het belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Daarmee voorkom je namelijk hoge onderhoudskosten in de toekomst. 

Schakel een extern bedrijf in om de auto te laten controleren

Als je een dure tweedehands auto aan wilt schaffen dan is het verstandig om een externe partij in te schakelen voor de controle van de auto. Zij controleren de auto op diverse punten en garanderen jou een goede koop. Daarnaast is het ook verstandig om ruim voor de aankoop naar de garantieregeling te vragen. Hoe lang heb je garantie en wat zijn de uitzonderingen? Zorg ervoor dat je hier goed van op de hoogte bent en maak gebruik van waar je recht op hebt. 

Bij welke garage is de auto onderhouden?

Het is verstandig om voor de aankoop van je nieuwe auto te vragen naar het onderhoudsboekje. Je ziet dan waar de auto is onderhouden en wat er allemaal aan onderhoud is verricht. Bij voorkeur is de auto onderhouden bij een vakgarage. Het Porsche 914 onderhoud is hier een voorbeeld van. Een lokale garage beschikt namelijk meestal niet over de kennis en middelen om een luxere auto te onderhouden. Hierdoor kunnen er bepaalde zaken over het hoofd zijn gezien. Het gevolg daarvan is dat jij op korte termijn te maken kunt hebben met onverwacht hoge kosten.

Waar komt de auto vandaan?

Veel luxe auto’s worden uit Nederland of België gehaald om ze vervolgens hier te verkopen. Houd er hierbij rekening mee dat je een groter risico loopt. Zo gaat het in aardig wat gevallen om een schadeauto en daar kan je behoorlijk last van hebben. Zoek dit van tevoren uit en voorkom daarmee een miskoop. 

 

Als je het onderhoudsboekje van de dealer krijgt dan zie je meestal al snel of het om een buitenlandse auto gaat. Daarnaast kun je hierin ook zien wat voor schade de auto heeft gehad. Houd er rekening mee dat bepaalde reparaties er ook niet in kunnen staan.