De voordelen van beukenhout als haardhout

Beukenhout is een populaire houtsoort voor de openhaard; het brandt traag en geeft langdurig veel warmte af. In dit artikel bespreken we alle voordelen van beukenhout als haardhout, zodat jij makkelijk en efficiënt beukenhout stookt en optimaal van je openhaard geniet.

Gezellige avonden voor de openhaard

Omdat beukenhout traag brandt, geniet je de hele avond van een knisperend haardvuur. Het hout zorgt voor mooie, dansende vlammen en creëert een gezellige en romantische sfeer. Door de trage verbranding, geeft beukenhout lange tijd veel warmte af. Dat maakt beukenhout in de openhaard een goed alternatief voor de verwarming, wat je geld scheelt op de gasrekening. En dat alles door maar 3 houtblokken te stoken!

Goed voor de kachel

Beukenhout stookt op een hele schone manier, waardoor het een goede houtsoort is om milieuvriendelijk mee te stoken. Ook heeft het een gunstig effect op de creosoot-aanslag van de kachel, waardoor je openhaard langer meegaat. Daarnaast heeft beukenhout een laag vochtpercentage en is dus vrijwel meteen te gebruiken. Klinkt dit je goed in de oren en wil je beukenhout kopen? Het beukenhout van Golden Flame wordt ovengedroogd geleverd, waardoor je direct zonder problemen de openhaard aan kunt steken – als dat niet handig is!

Aanmaakblokjes maken het verschil

Wanneer je beukenhout gebruikt voor je haardvuur, vergeet dan niet om het aan te steken met aanmaakblokjes of aanmaakhout; beukenhout is een harde, taaie houtsoort waardoor deze moeilijker aan te steken is dan andere houtsoorten. Met aanmaakblokjes maak je dit proces een stuk makkelijker en voorkom je dat het vuur te snel dooft. Doordat je het hout goed aansteekt, geniet je de hele avond van een goed brandend haardvuur dat ook nog eens lekker ruikt.