Wanneer is de beste tijd om uw huis te verkopen?

Als u uw huis te koop stelt, dan wilt u natuurlijk snel een koper vinden. Hebt u er al eens bij stilgestaan dat dit in bepaalde perioden van het jaar misschien net dat ietsje sneller lukt? Wilt u snel uw huis verkopen? Kies dan voor de lente of de zomer. We leggen u hieronder uit waarom wél in deze twee seizoenen en waarom beter niet in de herfst of winter.

Dat heerlijke lentegevoel

Onderzoek wijst uit dat mensen meer energie hebben in de lente en ook meer zin krijgen om iets nieuws te kopen. Dit geldt ook voor een huis. In de lente ziet een huis er gezellig uit in het zonlicht. Bovendien is de tuin dan ook op zijn mooist. Kopen tijdens de lente betekent meestal dat de akte passeert tijdens de zomer. U kunt dus verhuizen tijdens een rustige vakantieperiode en kinderen kunnen meteen bij de start van het schooljaar wisselen van school.

Ook de zomer is een topper

De zomer geen goed idee omdat iedereen dan op vakantie is? Klopt niet. De zomer is een ideaal seizoen, omdat net dan minder woningen te koop staan. En op de huizenmarkt gaat het heel erg om vraag en aanbod. De dagen zijn lang: de zomer is de perfecte periode om potentiële kopers ’s avonds uit te nodigen en hen meteen te tonen hoe heerlijk het vertoeven is in uw huis en tuin.

Vermijd herfst en winter

Een indian summer in september gaat misschien net nog, maar daarna beginnen de dagen te korten en is het meestal ook gedaan met het mooie weer. September is bovendien een hele drukke en kostelijke tijd voor mensen met schoolgaande kinderen. Een huis kopen past dan meestal niet in het plaatje.

Ook de winter is niet ideaal. De dagen zijn kort en mensen zijn meer bezig met de feestdagen die in aantocht zijn en die gepaard gaan met shoppen en familiefeestjes. Weinigen hebben zin om zich bezig te houden met de aankoop van een eigendom.

Met bovenstaande tips kunt u aan de slag om als volleerde verkoper uw huis te koop te stellen. Succes ermee!