Waar moet je rekening mee houden als je een incassobureau wilt gaan inschakelen?

Wanneer een klant niet wilt betalen, dan is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat je geen tijd meer wilt steken in het incasseren van het geld en het contacteren van de klant. Een incassobureau is een specialist in het incasseren van geld en kan dus voor jou het geld gaan incasseren. Omdat dit waarschijnlijk de eerste keer is dat je een incassobureau wilt gaan inschakelen, is de kans ook erg groot dat je niet precies weet waar je rekening mee moet houden. 

Je hebt verschillende documenten nodig

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een incassobureau Altena wilt inschakelen, is dat je verschillende documenten nodig hebt. Hier zal een incassobureau namelijk altijd naar vragen. Deze documenten moeten kunnen aantonen dat de klant daadwerkelijk een bedrag bij jou open heeft staan. Een incassobureau zal nooit een incasso gaan uitvoeren zonder dat er documenten aangeleverd zijn. Weet je niet welke documenten goed gebruikt kunnen worden? Neem dan contact op met een incassobureau. Zij kunnen je er telefonisch meer over vertellen!

Het inschakelen van een incassobureau is niet gratis

Er zijn veel mensen die denken dat het inschakelen van een incassobureau gratis is. Het is dan ook erg belangrijk om te weten dat dit zeker niet het geval is. Een incassobureau inschakelen kost altijd geld, want een incassobureau moet natuurlijk ook geld verdienen. Door wie de kosten betaald moeten worden verschilt per incassobureau. Zo brengt de ene incassobureau incassokosten in rekening bij de klant, maar zijn er ook weer incassobureaus die juist incassokosten in rekening brengen bij degene die een incassobureau gaat inschakelen. 

Betalingsregeling? Houd rekening met een lange looptijd

Wanneer iemand een brief krijgt van een incassobureau, dan heeft de persoon altijd het recht om een betalingsregeling af te spreken. Dit moet minimaal een bepaald percentage zijn, maar mocht dit gebeuren dan moet je er rekening mee houden dat het maanden tot jaren kan duren voordat de volledige rekening betaald wordt. Dit kan erg vervelend zijn, maar het is helaas niet anders. In sommige gevallen is het wel mogelijk om een voorschot te krijgen of dat een incassobureau de schuld overneemt.